ik heb zojuist een nieuwe pagina op mijn website gepubliceerd over onderhoudsverplichtingen. Je kunt het hier lezen.
0 Reacties
Deze uitspraak betreft een wel heel erg vervelende discussie over de uitleg van de termijn van partneralimentatie in een echtscheidingsconvenant. De man in kwestie is oud-notaris en dat helpt in dit geval niet...
![]() Onlangs een interessant artikel gelezen in de Volkskrant: "Rechters hebben genoeg van vechtscheidingen" Hier is de link naar het artikel https://www.volkskrant.nl/…/rechters-hebben-genoeg-van-vec…/ Mijn eigen ervaring als advocaat is dat een vechtscheiding werkt als een verraderlijke draaikolk waar beide partners in worden gezogen. Het wordt vaak op internet aangeboden: reken zelf je alimentatie uit of: wij maken een berekening voor een wel heel lage prijs. Het klinkt aantrekkelijk. Maar kan het ook?
Vandaag gelezen in FD: wettelijke regeling voor mediation (...eindelijk) ![]() Ik heb een interessant artikel gelezen in het Financieel Dagblad (FD) over mediation. Mediation komt tegenwoordig in alle onderdelen van de samenleving voor: bij bedrijven, in arbeidsgeschillen en uiteraard ook in familiezaken en scheidingen. Het biedt een goed alternatief voor procederen. Deel 4: de scheidingsmelding, hoe doe je dat? En waarom? Het klinkt misschien een beetje cynisch, maar de scheidingsmelding wordt ook wel eens het spiegelbeeld van het huwelijksaanzoek genoemd (Prof. Hoefnagels). Daarom moet er ook echt werk van gemaakt worden.
Deel 3: de scheidingsmelding In de vorige aflevering ben ik ingegaan op de vraag hoe de emoties rond de echtscheiding het regelen van de gevolgen ervan kunnen bemoeilijken. Hierbij speelt de scheidingsmelding vaak een cruciale rol. Vandaag leg ik uit wat een scheidingsmelding is en wat het effect ervan is.
Deel 2: emotioneel handelen in zaken die een rationele benadering vragen In mijn vorige post ben ik ingegaan op de invloed van emoties op ons handelen. In deze post leg ik je uit hoe je kunt proberen om je emotioneel gedreven handelen, met name in zaken die eigenlijk een rationele benadering vragen, voor jezelf te verklaren.
Deel 1: onze emoties en wat ze teweeg brengen Ik vergelijk een vechtscheiding altijd met een draaikolk. In bijna 30 jaar praktijkvoering ben ik nog nooit iemand tegengekomen die zei: "Ellen, doe mij maar een vechtscheiding". En ook niet: "Hij of zij wil een vechtscheiding, dus laten we daar dan maar aan meedoen". Niemand wil een vechtscheiding. En toch gebeurt het nog veel te vaak. Hoe kan dat? En nog belangrijker: als ik er eenmaal in zit, hoe kom ik er dan uit?
SCHEIDEN, hier zijn vijf bekende valkuilen die een vechtscheiding kunnen veroorzaken en vijf tips om het goed te doen.
|
AuteurEllen van Swaaij, Familierechtadvocaat ArchieF
Februari 2021
Categorieën |